Tim Jansen Eigenaar Tomos Bonel Leerling fietstechnicus


Mijn naam is Tim Jansen. In 2006 is mijn passie voor fietsenmaken begonnen.

Januari 2006 ben ik door een kennis gevraagd of het werken in een fietsenwinkel iets voor mij zou zijn? Nu leek dit mij wel wat en ben ik gaan proefdraaien bij Bart van Megen Tweewielers te Nijmegen.

Sindsdien is de liefde voor het vak fietsenmaker en alles wat daar bij komt kijken ontstaan.

In 2008 ben ik begonnen met de opleiding tot fietstechnicus. Deze opleiding heb ik na 2 jaar succesvol afgerond.

Een aantal jaar later kwam er een nieuwe opleiding in Nederland genaamd eerste fietstechnicus. Een oud-docent vroeg mij of dit iets voor mij was waarop ik gelijk de opleiding ben gestart. Deze opleiding gaat dieper in op de vernieuwde technieken waaronder onder andere elektrische fietsen, hydraulische remmen & speciaal geveerde voorvorken.

Vanuit mijn passie voor de fietstechniek, ben ik sinds 2013 praktijk-beoordelaar op het ROC. In de functie van praktijk beoordelaar is het ook belangrijk om de ontwikkelingen in de fietstechniek te blijven volgen.

In 2013 ben ik naast mijn baan bij Bart van Megen Tweewielers begonnen met Fietsenmaker Grootstal. Samen met een gratis haal & breng service was ik door heel Nijmegen te vinden. 

2015 De grote stap naar een eigen reparatie store is een feit Fietsenmaker Grootstal opent zijn deuren op de Heidebloemstraat 53 te Nijmegen en uiteraard nog steeds met de bekende gratis haal & breng service in Nijmegen.

2017 Verhuisd naar een groter pand wij zijn verhuisd naar De heidebloemstraat 61 ( we hebben nog steeds dezelfde buurman ) niet ver maar wel wat meer ruimte!

2019 Wij verwelkomen Tomas Bonel als Collega

2020 Tomas Bonel start met de opleiding fiets technicus niveau 2


Opleidingen Tim

2008 | Fiets technicus niveau 2 2020 Fiets technicus Niveau 2

2012 | Fiets technicus Niveau ¾

2014 | Leermeester

2013 – heden | Praktijk beoordelaar/ Examinator – ROC Arnhem

Cursussen en Certificaten

Rockshox voorvorken Rih Ebikes

Avid remmen Bosch - Ebikes

Ebike Nederland

RIH Ebikes

Sachs Bikes

Tranz-x

Bosch-ebikes